torsdag 10 oktober 2013

Vackra höst

Jag älskar den här tiden på året. Färgerna, luften, möjligheterna. Hösten har fått en ganska så negativ stämpel, och visst ligger det en viss melankoli över den då det är nu allt dör och vissnar bort. Men - utan död kan det inte finnas liv. För mig står hösten för något nytt, en nystart, nya möjligheter. Jag fylls av känslan av att det här är mitt liv och jag kan göra vad jag vill med det. Jag blir inspirerad, börjar skriva, fundera, filosofera.

Pilträdets runda former
På sommaren styrs humöret så mycket av vilket väder det är, man vill hinna få så mycket sol och värme som möjligt innan vintern kommer och det är lätt att känna sig stressad när det är mulet och blåsigt. Och deppig när det regnar. Vi har en bild av att på sommaren SKA det vara varmt och soligt och är det inte så blir vi besvikna. 

På hösten spelar vädret mindre roll, de soliga dagarna kan man njuta av härliga promenader, gärna med kameran i hand för att fånga alla fantastiska färger på bild. De soliga dagarna blir en bonus för vi förväntar oss inte att hösten ska vara solig och varm. Regnar det kan man stanna inne, få gjort sånt man har skjutit på under sommaren. Rensa i garderoben, sortera papper, städa förrådet. Eller varför inte krypa upp i soffan (äntligen med gott samvete och utan rastlöshet i kroppen), läsa böcker man tänkt att läsa, sträck-se serier, baka något gott eller dricka en kopp te. Spela spel och umgås. Ta sig tid för sig själv, sina egna tankar och känslor.

Och har man väl accepterat att sommaren är slut och tagit fram sina lite varmare kläder (raggsockar och stickade tröjor <3) behöver man inte frysa heller. Det är helt enkelt bara att njuta av stunden (hösten). :)
Liten vovve bland höstlöven

Tack vare en liten krullhårig varelse som bor hos mig, kommer jag mig ut på en hel del skogspromenader om dagarna.  Och idag, när solen låg på och allt var så färgsprakande vackert, fick också kameran följa med.


Gult, rött och blått.


Höstlandskap
Lönnlöv <3

Mitt promenadsällskap i alla väder
Tycker om slingriga skogsvägar, vad finns bakom krönet? En ny möjlighet?

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder!
  Du är duktig på att skriva, har aldrig tänkt på hösten på det sättet - inspirerande! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra, hoppas du har en fin höst! <3

   Radera
 2. Jättefina bilder :) Instämmer att det finns en del bra saker med hösten också. Nelli gullan är så gullig <33

  SvaraRadera