måndag 7 oktober 2013

Sprid gjädje i jul - skicka ett julpaket


Jag vet att vi är ganska många svenskar som har pengar som vi skulle klara oss utan. Jag vet att många tycker det är orättvist och hemskt att människor lever i fattigdom och svält i andra delar av världen, särskilt barn och familjer. Jag vet att många svenskar känner att de skulle vilja göra nåt för att hjälpa, men vet inte hur. Jag tror också att många känner att det är hopplöst och att skicka pengar känns osäkert - kommer de ens fram?

Jag vill tipsa om ett sätt att ge något till någon som har det sämre ställt, och göra detta på ett roligt och personligt sätt. Biståndsorganisationen Hoppets stjärna, med huvudkontor i Örnsköldsvik har varje år den här tiden en insamling av julpaket. Vill man vara med så skaffar man sig en tom bananlåda och fyller den med mat och julklappar som sen skickas via Hoppets stjärna till välbehövande barnfamiljer, pensionärer eller barnhem i länder som Lettland och Rumänien. 

HÄR  finns mer information om hur man går tillväga och vad paketet ska innehålla (t.ex. ris, mjöl, kaffe, hygienartiklar, julpynt, leksaker). Skickar man till ett barnhem packar man leksaker, pussel, mjukdjur m.m, finns mer information under fliken "BARNHEM". Vill man inte packa sitt eget paket kan man istället betala in 250kr så packar Hoppets stjärna paketet på plats med varor de köper i det aktuella landet (bättre för miljön och för att stödja den lokala ekonomin, men kanske inte lika roligt och personligt).

Tror vi är många som känner oss extra givmilda kring jul och att göra något fint för nån annan är ett perfekt sätt för att få den där extra mysiga julstämningen. :)

4 kommentarer:

  1. Jättebra idé du borde sprida det här inlägget på facebook

    SvaraRadera
  2. Verkligen bra grej, ska definitivt göra det!

    SvaraRadera